Parteneri de proiect

In anul 1981 a fost inaugurata prima scoala Vatel din Franta, in Paris. Alain Sebban, fondatorul a fost convins ca o formare internationala in Turism si hotelarie este necesara.
In anul 2000 modelul Vatel incepe sa se extinda astfel ca in 2016 numara 35 de campusuri pe 4 continente. Astfel, Grupul Vatel este compus dintr-o retea de invatamant superior specializat in hotelarie internationala, unica si la nivel mondial. In prezent este grupul numarul 1 la nivel mondial in ceea ce priveste Managementul in domeniul Turismului si Hotelariei.
Din 2003, Vatel si programele sale de formare s-au remarcat la scara mondiala, primind distinctia Worldwide Hospitality Award. De atunci, Vatel a primit mai multe premii de acest gen la categoriile "Meilleure réussite professionnelle" (Cea mai buna reusita profesionala) si "Meilleure Innovation pédagogique" (Cea mai buna Inovatie pedagogica), iar in 2016 a primit premiul pentru Cea mai buna scoala hoteliera.
Cea mai mare recunoastere o atesta cei 30000 de Vatelieni (persoane care au urmat cursurile scolii) care isi exerseaza meseria pe intreg mapamondul.
Grupurile de hoteluri sunt implicate in formarea studentilor Vatel. Sunt prezente in randul studentilor in cadrul cursurilor, conferintelor, forumurilor etc. primindu-i la stagii si recrutandu-i la finalul studiilor.
Gratie schimburilor frecvente, studentii sunt inca din primul an in contact direct cu lumea profesionala.
Scoala Vatel Nîmes
Situata in inima regiunii traditiilor, in sudul Frantei, Nîmes numara 133 000 locuitori. Este una dintre cele mai vechi cetati Languedoc. Cunoscut pentru patrimoniul roman prezent, Nîmes este si un oras modern, centru universitar care primeste 12000 studenti. La scoala Vatel Nîmes o parte din participantii acestui proiect vor urma stagiul de pregatire practica.
Scoala Vatel Nimes este scoala pilot a grupului Vatel si cea mai mare scoala din Europa. Dispune de un campus universitar de 14 000 m2 unde sunt reunite toate structurile pentru stagiile practica, spatii dedicate partii teoretice, echipamente sportive si caminelor studentesti. Are in prezent 900 studenti dintre care 50%, internationali, (45 nationalitati diferente). Invatamantul la Vatel Nimes se face in franceza si engleza.
Dotarile de care dispune sunt urmatoarele:
• Hotelul Vatel**** de 42 camere si 4 suite
• Restaurant gastronomic Vatel
• Braseria Vatel
• Saloane de receptie
• Bucatarie de aplicare
• Laborator de patiserie
• Spa
• Magazin de desfacere Vatel Gourmet
Tellus Education Group este un furnizor de formare profesionala acreditat Ofqual, cu mai bine de 10 ani de experienta in implementarea proiectelor ce vizeaza "work-based programmes". Cu parteneri din intreaga Europa si nu numai, Tellus primeste anual intre 1500 si 2000 de participanti.
Locatiile in care Tellus College ofera, conform misunii sale, "life-changing opportunities through education and experience" sunt: UK, Spania si Italia, dar in trecut a organizat programe si in Polonia, Germania si Grecia.
Proiectele de mobilitate in care Tellus Education Group este partener an de an primesc finantare variata, de la Erasmus+, pana la European Social Funding sau scheme locale guvernamentale precum PON si Master dei Talenti.
Numarul parteneriatelor strategice educationale, dar si cu partenerii locali educationali depaseste 500 de organizatii si institutii din toate categoriile si din toata Europa, active in VET (vocational and secondary schools, local authorities, chambers of commerce, governmental bodies, NGOs and large consortia).
Acest istoric de stabilitate si asigurare a calitatii in proiectele de mobilitati este posibil si continuu dezvoltat de catre Tellus College prin procedurile sale de management, comunicare si diseminare care vizeaza asigurarea celor mai inalte niveluri de calitate initiativelor de proiecte in care se implica.
"Tellus has often been shortlisted for the Study Travel Magazine Star Awards for Work Experience Providers, and won the Award in both 2012 and 2015".

GEB este un furnizor de formare profesională cu experiență în implementarea proiectelor ce vizează "work-based programmes". Poartă denumirea aceasta din anul 2005, dar a fost înființată în 1989, pe atunci numindu-se "Romanisches Büro".

Scopul său este oferirea de programe de educație și formare, instruirea personalului din domeniul turismului și alimentației etc.; se implică în gestionarea tuturor etapelor care stau la baza implementării în condiții optime a unui proiect. De asemenea, dorește ca astfel să ofere fiecărui participant posibilitatea de a se cunoaște, de a acumula cunoștințe și competențe specifice specializării pentru care se formează, de a reduce prejudecățile, de a lucra împreună pentru o Europă unită.

Sprijină instituțiile educaționale în stabilirea de contacte și participarea la proiecte naționale și europene.

În calitate de partener, GEB pune accent pe dobândirea de competențe personale, profesionale și sociale de către participanți, precum și pe dezvoltarea (europenizarea, internaționalizarea) unității educaționale respective în ansamblu.

ESMOVIA este o companie spaniola, cu sediul in Valencia, dedicata gestionarii proiectelor de mobilitate europene. Este specializata in furnizarea de stagii de formare si plasare de munca pentru elevii din scolile profesionale si, de asemenea, job shadowing pentru personalul din scolile profesionale, precum si programe educationale pentru personalul dicactic scolar si cel implicat in educatia adultilor.

Mobilitatile transnationale sunt una dintre cele mai importante modalitati de a dobandi noi competente (cunostinte, deprinderi si atitudini), in scopul de a imbunatati dezvoltarea personala si capacitatea de inserție profesionala a participantilor pe piața europeana a muncii. Din acest motiv, obiectivul principal este de a oferi programe de calitate, astfel incat participantii sa obtina beneficii maxime in ce priveste formarea spaniola si experienta personala.

Compania ofera o gama variata de servicii: de la orientare profesionala avansata pe fondul schimbarii mediului de munca la masuri de promovare a abordarilor inovatoare in procesul de invatare pe tot parcursul vietii. In acest sens, ESMOVIA este implicata in mai multe proiecte europene axate pe motivarea si consolidarea abilitatilor personale si a competentelor dezvoltate prin experiente de invatare in strainatate. De asemenea sunt implicati in activitati de consultanta pentru dezvoltarea modalitatilor de formare / angajare pentru persoane de varste si origini socio-profesionale diferite, asigurandu-le sprijin metodologic si procedural adecvat pentru a reconstrui experientele realizate si rezultatele invatarii dobandite.

Cateva exemple de proiecte europene in care Esmovia este si a fost implicata:

* Erasmus Plus KA1 Mobility of individuales VET - Building Bridges between education and employment. Promovat de catre Esmovia, proiectul prevede mobilitatea a 60 de studenti de Formare Profesionala selectati dintr-un consortiu din diferite scoli de Formare Profesionala din Valencia din domeniile Bucatariei si Sporturilor in Aer Liber. Mulțumita acestei mobilitati, studentii vor capata noi abilitati in domeniile lor de specializare, cum ar fi limbi straine noi sau alte aptitudini transversale. De asemenea isi vor imbunatati capacitatea de insertie profesionala.

* Leonardo da Vinci Transfer of Innovation Talent 4... Europe. Transfer de instrumente interactive, jocuri si exercitii menite sa ajute participantii la detectarea si identificarea talentelor si competentelor lor naturale.

* Leonardo da Vinci Transfer of Innovation INTAKT. Transfer al proiectelor de Cercetare in Teren, un anumit tip de proiect de mobilitate, care permite participantilor sa efectueze o cercetare in domeniul lor de interes in timpul sederii lor in strainatate.

* Leonardo da Vinci Partnership EQUAMOB. Scopul proiectului este de a analiza principalele principii ale Cartei Europene a Calitatii pentru Mobilitate in Educatie, precum si de realiza schimb de bune practici si idei in gestionarea proiectelor de mobilitate.

* Leonardo da Vinci Partnership WORK WITHOUT BARRIERS. Acest proiect a aparut din necesitatea de a conecta invatamantul profesional cu nevoile de pe piata muncii si importanta pregatirii elevilor pentru a intreprinde prima lor activitate economica intr-un mod adecvat.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus +. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți